Inga produkter
Utformningen på en klassisk japansk kockkniv kan spåras ända tillbaka till samurajkrigarnas tid och faktum är att samma teknik fortfarande används för att tillverka traditionella samurajsvärd. Japanska kockknivar är något av det finaste kökstillbehöret som finns att få tag i då de erbjuder otroligt hög kv...
Utformningen på en klassisk japansk kockkniv kan spåras ända tillbaka till samurajkrigarnas tid och faktum är att samma teknik fortfarande används för att tillverka traditionella samurajsvärd. Japanska kockknivar är något av det finaste kökstillbehöret som finns att få tag i då de erbjuder otroligt hög kvalitet och precision. Att kunna hantera knivar är en stor och viktig del i japanska kockars arbete och de använder en mängd olika modeller för att förbereda ingredienser som grönsaker, fisk och kött. Vi erbjuder japanska köksknivar som är tillverkade i en av Japans äldsta samurajsvärdsfabriker, men också modeller till ett lite lägre pris som är tillverkade i Europa. En skarp och kvalitativ kockkniv är ett bra komplement till ditt kök om du vill kunna göra ett clean cut och hantera varje råvara med största precision och respekt.
Skillnaderna mellan västerländska och japanska knivar handlar om tillverkningsprocessen, utformningen och vilka material som de är tillverkade av. De japanska knivarna är hårdare och slipas i en brantare vinkel. Europeiska knivar är ofta designade för att kunna hantera en mängd olika råvaror, medan en japansk kniv är framtagen för ett specifikt ändamål. De finns i modeller som filekniv, köttkniv, grönsakskniv och fiskkniv där varje modell också har ett eget namn. Gyoto, Santoku, Nakiri och Sujihiki är exempel på vanliga modeller av japanska kockknivar. Vi har kvalitativa japanska knivar i olika utföranden för att du, professionell kock eller hemmakock, ska hitta en som passar dig och din matlagningsstil. De är helt enkelt riktiga klassiker som garanterat kommer komplettera ditt kök med kvalitet och professionalism. Var noga med att förvara dem på rätt sätt och rengör dem endast för hand för att skärpan och finishen ska hålla i många år framöver.