Carbone Plus Stekpanna 18 cm
Carbone Plus Stekpanna 18 cm

Carbone Plus Stekpanna 18 cm

De Buyer

607006

449 kr

Sparad i Favoriter

Tillfälligt slut - Åter vecka 2023-29

Ange din e-postadress så får du ett meddelande så snart produkten åter finns på lager.

Carbone Plus Stekpanna 18 cm

Stekpanna i kolstål från de Buyer. Den är 18 cm i diameter och med handtag cirka 35 cm lång.

Kvalitet från Frankrike
Tillverkad av kolstål
Jämn värmefördelning
Höga temperaturer
Möjliggör Maillardreaktion
Fungerar på alla spisar

Kvalitetsstekpanna i kolstål från de Buyer som fungerar utmärkt till att steka och bryna på på kött, fisk och ägg.

Pannan blir snabbt varm, har jämn värmefördelning och kommer upp i höga temperaturer som möjliggör Maillardreaktion.

Maillardreaktionen är den kemiska reaktion som sker mellan kolhydrater och aminosyror när man steker kött. Den ger färg och förhöjer både doft och smak på köttet. För att få en Maillardreaktion är viktigt att torka av köttet innan stekning, inte fylla pannan mer än till hälften samt ha en riktigt het panna när man ska steka. Namnet kommer från den franska kemisten Louis Camille Maillard som beskrev reaktionen för första gången 1912.

Denna stekpanna från De Buyer kallas också lyonnaiserpanna. Detta har att göra med formen på pannan. Kanten på pannan är inte upprätt, utan är utsvängd utåt. Det gör det bland annat möjlig för maten att enkelt glida ur på en tallrik.

Kolstålet i stekpannan ger efter inbränning naturliga non-stickegenskaper, som bara blir bättre ju mer man använder den.

Stekpannan har nitat järnhandtag med fransk krökning och ergonomiskt grepp. Den fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktion.

De Buyer är synonymt med kvalitet - Deras kolstålspannor har tillverkats i samma fabrik i Frankrike sedan 1830.

Kolstål

För att ge din kolstålpanna en naturlig non stickbehandling och bästa möjliga stekegenskaper bör du bränna in din panna med vegetabilisk olja före användning. Rapsolja eller linfröolja rekommenderas då dessa har en hög brännpunkt. Innan du bränner in din panna bör den diskas med hett vatten.

Vid inbränningen bör du försäkra dig om att du har god ventilation, då rökbildning uppstår. Använd en trasa och fukta stekytan på pannan med oljan. Slå på medelvärme och låt pannan hettas upp. Applicera därefter tunna lager av olja tills stekytan blir skimrande svart. Låt därefter pannan svalna innan du diskar bort överflödig olja med hett vatten och diskborste.

När du använder din kolstålpanna ska du alltid använda fett. En mindre mängd kan användas då pannan har blivit ordentligt inbränd. Kolstål reagerar snabbt på värmeförändringar och är därför en perfekt stekpanna för matlagning som kräver precision.

Tänk på att undvika sura ingredienser som citronsaft, ättikslag, vitvin, rödvin och vinäger då detta riskerar att fräta bort den naturliga beläggningen. Lämna aldrig pannan i vatten då detta kan orsaka rostbildning. Om du upptäcker rost går det att skrubba bort med en tvättsvamp, därefter applicerar du olja där rostfläcken uppstått. Var även noga med att inte använda en värmekälla som är mindre än pannans botten eller att hetta upp pannan för snabbt - då kan den slå sig. Kolstålpannor ska alltid diskas för hand, helst utan diskmedel. Efter diskning ska den torkas helt torr.

Se alla pannor i serien Carbone Plus

 • Vanlig Spis

  Fungerar bra på vanlig spis
 • Induktionsspis

  Fungerar bra på induktionshäll
 • Halogenspis

  Fungerar bra på halogenspis
 • Gasspis

  Fungerar bra på gasspis
 • Diskmaskin

  Tål ej maskindisk

Egenskaper

MaterialKolstål
Längd35,1 cm
Bredd18 cm
Höjd2,9 cm
Diameter18 cm
Tjocklek2,5 mm
DiskmaskinsäkerNej
Vanlig spisJa
InduktionsspisJa
HalogenspisJa
GasspisJa
Nettovikt0,8 kg

Du kanske också gillar

Carbone Plus Stekpanna 32 cm

Skriv recension

Carbone Plus Stekpanna 18 cm

Carbone Plus Stekpanna 18 cm

* Obligatorsiska fält