Inga produkter
Wokpanna i kolstål med handtag av järn. En slitstark, stryktålig och stilfull wok. Den fungerar på alla värmekällor, men är optimerad för gasspis, gashäll eller rund induktionshäll. Pannan tål ugn upp till 230°C.
Woken har en bivaxbeläggning som avlägsnas före första användning.
Om kolstål
För att ge din kolstålpanna en naturlig non stickbehandling och bästa möjliga stekegenskaper bör du bränna in din panna med vegetabilisk olja före användning. Rapsolja eller linfröolja rekommenderas då dessa har en hög brännpunkt. Innan du bränner in din panna bör den diskas med hett vatten.
Vid inbränningen bör du försäkra dig om att du har god ventilation, då rökbildning uppstår. Använd en trasa och fukta stekytan på pannan med oljan. Slå på medelvärme och låt pannan hettas upp. Applicera därefter tunna lager av olja tills stekytan blir skimrande svart. Låt därefter pannan svalna innan du diskar bort överflödig olja med hett vatten och diskborste.
När du använder din kolstålpanna ska du alltid använda fett. En mindre mängd kan användas då pannan har blivit ordentligt inbränd. Kolstål reagerar snabbt på värmeförändringar och är därför en perfekt stekpanna för matlagning som kräver precision.
Tänk på att undvika sura ingredienser som citronsaft, ättikslag, vitvin, rödvin och vinäger då detta riskerar att fräta bort den naturliga beläggningen. Lämna aldrig pannan i vatten då detta kan orsaka rostbildning. Om du upptäcker rost går det att skrubba bort med en tvättsvamp, därefter applicerar du olja där rostfläcken uppstått. Var även noga med att inte använda en värmekälla som är mindre än pannans botten eller att hetta upp pannan för snabbt - då kan den slå sig. Kolstålpannor ska alltid diskas för hand, helst utan diskmedel. Efter diskning ska den torkas helt torr.
Material | Kolstål |
Volym | 6,7 L |
Längd | 76 cm |
Bredd | 38 cm |
Höjd | 10,5 cm |
Diameter | 38 cm |
Tjocklek | 1,50 cm |
Diskmaskinsäker | Nej |
Vanlig spis | Ja |
Induktionsspis | Ja |
Halogenspis | Ja |
Gasspis | Ja |
Nettovikt | 2,23 kg |