Carbone Plus Stekpanna 20 cm
Carbone Plus Stekpanna 20 cm

Carbone Plus Stekpanna 20 cm

De Buyer

700054

309 kr

Sparad i Favoriter
Det finns 76 st på lager
Normal leveranstid 3-7 arbetsdagar
Du betalar aldrig mer än 69 kr i frakt
Vi bjuder på frakten vid köp över 499 kr.
Gäller leveranser till DHL Service Point

Carbone Plus Stekpanna 20 cm

Stekpanna i kolstål från de Buyer. Den är 20 cm i diameter och med handtag cirka 37 cm lång.

Kvalitet från Frankrike
Tillverkad av kolstål
Jämn värmefördelning
Höga temperaturer
Möjliggör Maillardreaktion
Fungerar på alla spisar

Kvalitetsstekpanna i kolstål från de Buyer som fungerar utmärkt till att steka och bryna på på kött, fisk och ägg.

Pannan blir snabbt varm, har jämn värmefördelning och kommer upp i höga temperaturer som möjliggör Maillardreaktion.

Maillardreaktionen är den kemiska reaktion som sker mellan kolhydrater och aminosyror när man steker kött. Den ger färg och förhöjer både doft och smak på köttet. För att få en Maillardreaktion är viktigt att torka av köttet innan stekning, inte fylla pannan mer än till hälften samt ha en riktigt het panna när man ska steka. Namnet kommer från den franska kemisten Louis Camille Maillard som beskrev reaktionen för första gången 1912.

Denna stekpanna från De Buyer kallas också lyonnaiserpanna. Detta har att göra med formen på pannan. Kanten på pannan är inte upprätt, utan är utsvängd utåt. Det gör det bland annat möjlig för maten att enkelt glida ur på en tallrik.

Kolstålet i stekpannan ger efter inbränning naturliga non-stickegenskaper, som bara blir bättre ju mer man använder den.

Stekpannan har nitat järnhandtag med fransk krökning och ergonomiskt grepp. Den fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktion.

De Buyer är synonymt med kvalitet - Deras kolstålspannor har tillverkats i samma fabrik i Frankrike sedan 1830.

Kolstål

För att ge din kolstålpanna en naturlig non stickbehandling och bästa möjliga stekegenskaper bör du bränna in din panna med vegetabilisk olja före användning. Rapsolja eller linfröolja rekommenderas då dessa har en hög brännpunkt. Innan du bränner in din panna bör den diskas med hett vatten.

Vid inbränningen bör du försäkra dig om att du har god ventilation, då rökbildning uppstår. Använd en trasa och fukta stekytan på pannan med oljan. Slå på medelvärme och låt pannan hettas upp. Applicera därefter tunna lager av olja tills stekytan blir skimrande svart. Låt därefter pannan svalna innan du diskar bort överflödig olja med hett vatten och diskborste.

När du använder din kolstålpanna ska du alltid använda fett. En mindre mängd kan användas då pannan har blivit ordentligt inbränd. Kolstål reagerar snabbt på värmeförändringar och är därför en perfekt stekpanna för matlagning som kräver precision.

Tänk på att undvika sura ingredienser som citronsaft, ättikslag, vitvin, rödvin och vinäger då detta riskerar att fräta bort den naturliga beläggningen. Lämna aldrig pannan i vatten då detta kan orsaka rostbildning. Om du upptäcker rost går det att skrubba bort med en tvättsvamp, därefter applicerar du olja där rostfläcken uppstått. Var även noga med att inte använda en värmekälla som är mindre än pannans botten eller att hetta upp pannan för snabbt - då kan den slå sig. Kolstålpannor ska alltid diskas för hand, helst utan diskmedel. Efter diskning ska den torkas helt torr.

  • Vanlig Spis

    Fungerar bra på vanlig spis
  • Induktionsspis

    Fungerar bra på induktionshäll
  • Halogenspis

    Fungerar bra på halogenspis
  • Gasspis

    Fungerar bra på gasspis
  • Diskmaskin

    Tål ej maskindisk

Egenskaper

MaterialKolstål
Längd36,8 cm
Bredd20 cm
Höjd3,2 cm
Diameter20 cm
Tjocklek2,5 mm
DiskmaskinsäkerNej
Vanlig spisJa
InduktionsspisJa
HalogenspisJa
GasspisJa
Nettovikt0.95 kg

Du kanske också gillar

429 kr
I lager
119 kr
I lager
519 kr
I lager
269 kr
I lager
209 kr
I lager
3 059 kr
I lager

Skriv recension

Carbone Plus Stekpanna 20 cm

Carbone Plus Stekpanna 20 cm

* Obligatorsiska fält

Du har nyligen tittat på