Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)
Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)

Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)

Exxent

20081

1 629 kr

Sparad i Favoriter
Fri Frakt
Gäller leveranser till DHL Service Point samt PostNord Varubrev.
Det finns 48 st på lager
Normal leveranstid 3-7 arbetsdagar

Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)

Gastronormform i vit tålig melamin. GN 1/1 med en höjd på 6,5 cm.

Formen tål frys ned till -30°C och ugn upp till +140°C.

En förpackning innehåller 2 st formar.

Om melamin

Melaminporslin är egentligen en hård plast som bland annat används till köksredskap, tallrikar, muggar, fat och formar. Melamin tillverkas genom att kombinera melaminharts med förstärkningsmaterial. Det gör materialet mycket tåligt så att det står emot det slitage som uppstår vid dagligt bruk.

Melamin är svårt att ha sönder. Det inte okrossbart, men definitivt mycket tåligare än vanligt porslin. Det är dessutom relativt resistent mot skrapmärken från gafflar, knivar och andra redskap.

Tack vare sin hållbara och lätta konstruktion är melamin ett populärt val för en mängd olika kommersiella miljöer som matsalar, förskolor och assistansboenden. Då melamin oerhört sällan gå sönder passar materialet även väldigt bra till restauranger med pool, på stranden eller i andra miljöer där folk kan gå barfota.

Melamin är en isolator, inte en ledare. Det innebär att materialet håller sig svalt även då du har varma livsmedel i det. Tack vare dessa egenskaper passar melamin också bra till köksredskap som används vid hantering av heta soppor och kokande vatten. Då melamin är en så stor isolator, är den också idealisk för att servera kall mat på bufféer och salladsbarer.

Det finns några enkla riktlinjer du kan följa för att få ut det mesta av dina melaminprodukter. Rent generellt tål inte melamin mikrovågsugn eller för varma temperaturer i vanlig ugn. Melamin tål kommersiella diskmaskiner. I vanliga hushållsdiskmaskiner rekommenderas det att dina melaminprodukter ligger på överhyllan. Detta för att undvika att det kommer för nära värmeelementet som oftast sitter i botten av maskinen. Vid rengöring eller skrubbning bör du ej använda stålull eller skursvampar av metall. Du bör heller inte använda starkt slipande rengöringsmedel eller klorblekmedel. Du bör även undvika att skära med tandade knivar direkt på melaminet.

GN - Gastronormstorlekar

Gastronormstorlekar är ett globalt standardmått för exempelvis kantiner, serveringsfat och formar i det professionella köket. Den utgår från GN 1/1 som är 530 x 325 mm. Utifrån den finns sedan halvstorlek GN 1/2 - 325 x 265 mm, en tredjedels GN 1/3 - 325 x 176 mm, en fjärdedels GN 1/4 - 265 x 162 mm, en sjättedels GN 1/6 - 176 x 162 mm samt en niondels GN 1/9 - 176 x 108 mm.

Kantiner i gastronormstorlekar finns i flera olika djup. Även där finns det ett antal olika standardmått. Dessa är 20, 45, 65, 100, 150 och 200 mm.

Ett globalt måttsystem underlättar för både kantintillverkare och producenter av maskiner, kyldiskar och buffébord att anpassa sina produkter efter varandra.

Även om måtten är standard ska man komma ihåg att ytterkanter och hörn kan skilja sig hos olika leverantörer, serier och varumärken. Mindre måttavvikelser kan i vissa sällsynta fall ske, så det skadar inte dubbelkolla eventuella måttangivelser.

  • Mikrovågsugn

    Nej, tål ej mikrovågsugn

Egenskaper

MaterialMelamin
FärgVit
Längd53 cm
Bredd32,5 cm
Höjd6,5 cm
MikrosäkerNej
Nettovikt1,567 kg

Du kanske också gillar

Form Melamin Vit GN 1/2 -65
Form Melamin Vit GN 1/1 -20
Form Melamin Vit GN 2/4 -20

Skriv recension

Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)

Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)

* Obligatorsiska fält

Du har nyligen tittat på

Form Melamin Vit GN 1/1 -65 (2-pack)